Kelly Roekamp
Eerste medewerker bediening
De heerlijke hapjes en drankjes uit de keuken worden uitgeserveerd door het personeel in de horeca. Zo zorgt een medewerker bediening ervoor dat de gasten het naar hun zin hebben, vlot worden bediend en graag nog eens terugkomen in het restaurant. Daarnaast houd je je hoofd altijd koel, zelfs op de meest hectische momenten. Je kan goed inschatten wat de gasten nodig hebben en speelt hier op een persoonlijke en spontane manier op in.
‘’Als collega’s zijn we één grote familie, dat is echt bijzonder. Dat is ook de reden dat ik nooit meer weg wil. ‘’
Kelly Roekamp
Eerste medewerker bediening
Kelly Roekamp is begonnen als facilitair medewerker bij SpaWeesp en werkt nu als eerste medewerker in het restaurant. ‘’Dat ik de kans heb gekregen om door te groeien vind ik echt fantastisch.’’
Een dag vol variatie
Aan het begin van een dienst worden de horecamedewerkers verdeeld over het restaurant, de één staat achter de bar en de ander brengt het eten weg of ruimt af. Als eerste medewerker is het voor Kelly belangrijk dat ze alles goed in de gaten houdt. Waar is hulp nodig, is alles nog op voorraad en wie staat waar in het restaurant? ‘’Ik werkte hiervoor ook al in de horeca, maar wilde op een plek werken waar er iets meer variatie in de werkzaamheden zit. SpaWeesp is natuurlijk wat groter en dat sprak me wel aan.’’
Eén grote familie
De collega’s onderling zijn super hecht en iedereen helpt elkaar waar nodig. ‘’Soms helpen de meiden van de receptie ook in het restaurant, dat vind ik heel leuk binnen dit bedrijf. We zijn één grote familie, dat is echt bijzonder. Dat is ook de reden dat ik hier nooit meer weg wil.’’ ‘’Je kan hier echt jezelf zijn.’’
Binnen de afdeling bediening zijn er verschillende functies: een floormanager horeca, een eerste medewerker bediening en een medewerker bediening.
Wat zijn de taken van een medewerker bediening?
– Opnemen van bestellingen;
– Op- en afruimen van tafels;
– Serveren van gerechten en dranken;
– Aanvullen barvoorraad;
– Het geven van informatie aan de gasten;
– Zorgdragen aan een representatieve werkomgeving;
– Overleggen met keukenpersoneel;
– Toelichten van specifieke wensen aan keukenpersoneel.