fbpx

Keuken

Gasten laten genieten van een ontspannen dagje wellness. Daar hoort lekker eten bij, met liefde bereid door het keukenteam. Het keukenteam bestaat uit een chef-kok, sous chef, zelfstandig werkend kok, medewerker keuken en medewerker spoelkeuken. 

Chef-kok

De uitdaging van een chef-kok is om het keukenteam te motiveren, begeleiden en te coachen. Als chef-kok waarborg je de kwaliteit en weet je alles over voedselveiligheid. Bovendien heb jij een afgeronde koksopleiding en houd jij altijd goed overzicht op de meest hectische momenten.  

Wat zijn de taken van een chef-kok?

  • Verantwoordelijk voor de dagelijkse coördinatie;
  • Sollicitatiegesprekken bijwonen;
  • Selecteren en inwerken van nieuwe medewerkers;
  • Functioneringsgesprekken met medewerkers;
  • Evaluatiegesprekken met vestigingsmanager;
  • Uitvoering geven aan het ziekteverzuimbeleid;
  • Meewerken in de uitvoering en aansturen van medewerkers;
  • Toezien op naleving van de voorschriften;
  • Ontwikkelen van voorstellen die omzet verhogend werken;
  • Afstemmen operationele zaken en bewaken interne procedures;
  • Inkopen benodigde producten en bewaken culinaire niveau;
  • Maken van calculaties.

Sous-chef

Een sous-chef besteed veel aandacht aan de smaak en de presentatie, want liefde voor het vak laat zich zien in de gerechten. Daarnaast waarborg je de kwaliteit en weet je alles over voedselveiligheid. De uitdaging is om samen met de chef-kok het keukenteam aan te sturen. Als sous-chef heb je een afgeronde koksopleiding en ben je een harde werker met een oog voor detail.

Wat zijn de taken van een sous-chef?

  • Bijdragen aan wijzigingen in menukaart/recepten;
  • Vakinhoudelijke voorstellen aan chef-kok;
  • Uitwerken van receptinstructies;
  • Opstellen werkroosters;
  • Regelen van voldoende bezetting;
  • Opstellen van bestellijsten;
  • Inschatten van benodigde hoeveelheden;
  • Toezien op naleving van voorschriften;
  • Ondersteuning in de uitvoering;
  • Mede selecteren van nieuwe medewerkers;
  • Begeleiden nieuwe medewerkers.

Zelfstandig werkend kok

Zelfstandig werkend kok besteed veel aandacht aan de smaak en presentatie van de verschillende gerechten. Daarnaast waarborg je de kwaliteit en weet je alles over voedselveiligheid. Als zelfstandig werkend kok kan je tijdelijk leiding nemen in de keuken als de chef-kok en de sous-chef niet aanwezig zijn. Bovendien ben je een harde werker en heb je een afgeronde koksopleiding.

Wat zijn de taken van een zelfstandig werkend kok?

  • Verrichten van voorbereidende werkzaamheden;
  • Ondersteuning in de uitvoering;
  • Beoordelen van de kwaliteit van ingrediënten;
  • Uitvoeren van de bereidingen;
  • Toezien op werkzaamheden van hulpkrachten;
  • Toezien op naleving van voorschriften;
  • Plannen van dagelijkse werkzaamheden;
  • Bewaken van houdbaarheid;
  • Schoonmaken werkomgeving.

Eerste medewerker keuken

Een eerste medewerker keuken is bereid om alles aan te pakken en is niet tevreden met een gemiddelde prestatie. Je staat open voor feedback, leert van fouten en je blijft onder hoge werkdruk rustig. Een eerste medewerker keuken neemt verantwoordelijkheid voor het eigen werk en stopt pas als het werk klaar is. Je werk is ordelijk en je werkt volgens vaste procedures.

Wat zijn de taken van een eerste medewerker keuken?

  • Verrichten van voorbereidende werkzaamheden;
  • Bereiden van gerechten;
  • Assisteren van zelfstandig werkend kok;
  • Assisteren bij leveringen;
  • Klaarzetten (hulp)middelen;
  • Beoordelen van de kwaliteit van ingrediënten;
  • Controleren van gerechten;
  • Controleren en verantwoorden van verbruikte hoeveelheden;
  • Schoonmaken werkomgeving.

Medewerker keuken

Een medewerker keuken zorgt ervoor dat de juiste benodigdheden en ingrediënten klaar staan, bereid je de mise-en-place voor en help je de kok bij het maken en opmaken van de gerechten. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het voorraadbeheer en een nette en schone keuken. Als medewerker keuken ben je een onmisbare schakel binnen het keukenteam.

Wat zijn de taken van een medewerker keuken?

  • Uitpakken van leveringen;
  • Ondersteunen van collega’s;
  • Opmaken van gerechten;
  • Klaarzetten (hulp)middelen;
  • Aanvullen van voorraden;
  • Voorbereiden mise-en-place;
  • Schoonmaken werkomgeving.

Medewerker spoelkeuken

Een medewerker spoelkeuken is verantwoordelijk voor blinkend schoon glaswerk, bestek en servies. Als medewerker spoelkeuken ben je onderdeel van een hardwerkend keukenteam, want een kok kan niet zonder schone pannen. 

Wat zijn de taken van een medewerker spoelkeuken?

  • Voorspoelen van servies;
  • Tijdig aanvullen van afwasmiddel;
  • Verrichten gebruiksonderhoud spoelmachine;
  • Verzamelen en afvoeren keukenafval;
  • Opruimen servies, glaswerk, bestek en keukenmaterialen;
  • Afwassen van gereedschappen en overig vaatwerk.
Samen werken aan ontspanning
Bekijk alle afdelingen