fbpx

Arjan Buwalda

Chef-kok

Voor Arjan Buwalda is het werken in een wellnessresort echt een compleet nieuwe wereld. “Het wellnessresort straalt echt een bepaalde rust uit, ik heb een vierdaagse werkweek en werk nooit ‘s nachts. Mijn werk en privé sluiten hierdoor goed op elkaar aan, dat vind ik heel prettig.”

‘’Van quinoa salade tot een kroketje met friet, het werken als kok bij BeWellness is erg gevarieerd en dat maakt het juist zo leuk.’’

Arjan Buwalda

Chef-kok

Blijven ontwikkelen
Alle wellnessresorts hebben in principe dezelfde synergie, maar elk resort heeft wel zijn eigen specialiteiten. Zo heeft Zwaluwhoeve, waar Arjan nu werkt, een selfservice restaurant waardoor hij veel meer bezig is met de gasten en de medewerkers van de horeca. “Het contact met de gasten wordt heel erg gewaardeerd, dat maakt het ook leuk hier. Daarbij hebben we bij Zwaluwhoeve een pizzaoven staan, dat was voor mij ook nieuw. Hierdoor kan ik mezelf ook blijven ontwikkelen en dat vind ik superleuk om te doen.”

Leer de keuken kennen
Voor nieuwkomers valt er ook altijd wat te leren. “Sommigen hebben nog helemaal geen ervaring in de keuken. We verwachten ook niet dat je binnen een dag al kan meedraaien. Alles is nieuw en vreemd. Dus het is belangrijk dat je de mensen leert kennen en zo veel mogelijk meedraait met alle afdelingen binnen de keuken.”

Binnen de afdeling keuken zijn er verschillende functies: een chef-kok, een sous-chef, een zelfstandig werkend kok, een medewerker keuken en een medewerker spoelkeuken.

Wat zijn de taken van een keuken medewerker?
– Uitpakken van leveringen;
– Ondersteunen van collega’s;
– Opmaken van gerechten;
– Klaarzetten van (hulp)middelen;
– Aanvullen van voorraden;
– Voorbereiden mise-en-place;
– Schoonmaken werkomgeving.

Relevante vacatures

Samen werken aan ontspanning
Bekijk alle afdelingen