fbpx

Nicole Schellings en Frida Rehm

Eerste medewerker wellnessrituelen en saunameester

Korte massages, rustgevende geluiden en heerlijke geuren. Bij alle unieke wellnessrituelen, die in groepsverband worden gegeven, staat beleving centraal. Als medewerker wellnessrituelen weet jij als geen ander hoe je een gast in de watten kunt leggen.

“Een normale werkdag begint met het opstarten van rituelen ruimtes, daarna kijk je wat er op de planning staat, dit kan gedurende dag veranderen en dan ga je aan de slag met de rituelen.” Nicole Schellings, eerste medewerker wellnessrituelen bij Thermen Barendrecht, maakt, naast het uitvoeren van de rituelen, ook de roosters, doet de bestellingen voor de afdeling en stuurt ook het team aan.

“Gasten zijn natuurlijk al helemaal ontspannen tijdens hun dagje wellness, maar met een wellnessritueel doe je daar nog een schepje bovenop.”

Nicole Schellings

Eerste medewerker wellnessrituelen

Alles even loslaten
De wellnessrituelen zijn heel divers. Dus het ligt echt aan de behoefte van de gast welk ritueel het beste aansluit bij hun saunabezoek. Een medewerker wellnessrituelen kan de gasten hierin goed adviseren. “Wil je echt alles even loslaten, ga dan een uurtje snoezelen. Wil je iets meer beleving, kies dan voor de hamam. Er is dan veel meer interactie. Maar bij alle rituelen staat natuurlijk complete ontspanning centraal.”

Aan de slag als medewerker wellnessrituelen
Er worden ontzettend veel wellnessrituelen gegeven en dat is niet altijd makkelijk. “Daarom willen we dat iedereen goed wordt opgeleid en de achtergrond leert van elk ritueel.” De gepassioneerd schoonheidsspecialist Shana Durmaz is al acht jaar werkzaam bij Hezemeer en is verantwoordelijk voor de wellnessrituelen en behandelingen van alle wellnessresorts. “Het belangrijkste is dat je er echt voor gaat en gepassioneerd de beleving kan overbrengen op de gast. Een opleiding is niet altijd nodig.”

Teamwork makes the dreamwork
De eerste weken als medewerker wellnessrituelen zijn vrij intensief. “Het is een strak schema en je krijgt veel informatie. Heb je alles geleerd? Dan kan je vol passie aan de slag met de rituelen. Samen met de beautyafdeling en de saunameesters werken we veel samen om het de gasten naar hun zin te maken. Omdat we één groot team zijn en er samen voor zorgen dat alle gasten ontspannen de deur uit gaan.”

Warme luchtstromen en heerlijke geuren komen je tegemoet tijdens een unieke opgieting.

Als saunameester heb je het nooit heet onder de voeten, want je bent twee á drie keer per dag in een sauna voor een goede voorbereiding en uitvoering van een opgietsessie.

Daarnaast heb je een oog voor detail, want door de dag heen verricht je werkzaamheden rondom de sauna’s. Indien nodig voer je ook verschillende wellnessrituelen uit.

Frida Rehm is een saunameester in hart en nieren. Al 11 jaar zorgt ze met veel liefde dat de saunagasten gelukkig, tevreden en gezond hun wellnessdag beleven. De dag van een saunameester is nooit hetzelfde. “Je grootste verantwoording is zorgen dat gasten kunnen ontspannen, daarna komt de opgieting, de watercontrole en het meten van de temperaturen.”

Een betrokken werkgever
“Ik vind het super om met collega’s te brainstormen over nieuwe belevingen. Welke geuren zijn lekker, welke muziek past het beste en wat kunnen we doen om het nog mooier te maken? Daar geniet ik echt van! Er is vanuit de werkgever ook heel veel vrijheid om nieuwe dingen te proberen. Daardoor merk je echt dat ze betrokken zijn en dat maakt mijn werk echt heel leuk.”

Alsof je altijd op vakantie bent
Nieuwe medewerkers worden in de eerste weken nooit alleen gelaten. Ze worden gekoppeld aan een ervaren buddy, totdat ze denken dat het alleen gaat lukken. Dan word je voorzichtig los gelaten en begin je voor jezelf. Het is voor Frida vooral belangrijk dat je met je hart en ziel een opgieting geeft. “Werken als saunameester voelt alsof je altijd op vakantie bent. Elke dag weer op een droombestemming mensen gelukkig maken. Mijn baan is de beste van de hele wereld.”

‘’Mijn hart en passie liggen volledig bij de wellness. Ik wil graag gasten verwennen en unieke opgietingen en belevingen verzorgen.‘’

Frida Rehm

SAUNAMEESTER

Relevante vacatures

Samen werken aan ontspanning
Bekijk alle afdelingen

Meld je aan

voor een informatie ochtend

Maak kennis met het personeel, alle afdelingen en alle functies bij een wellnessresort.